arndt geiger herrmann

arndt geiger herrmann

Redesign of Reception Area at GAM (Switzerland) AG Zurich, 2007

Redesign reception area GAM counter marble floor and carpet acoustic ceiling painted and windows with application tape
Redesign reception area GAM counter marble floor and acoustic ceiling painted with recessed luminaire
Redesign reception area GAM waiting area carpet windows with application tape and metallic tissue
Redesign reception area GAM staircase suspended lamps lift with frame in bronze colour

FACELIFT. A leading fund manager in a 1970s office building in Zurich's Seefeld district decided to redefine its customer relationships. The reception area was to be redesigned and enlarged to offer arriving and waiting guests more privacy. To gain more floor space for the reception and waiting area, work spaces were moved. The existing inner court with the stairwell was incorporated into the design while remaining separate, to be in compliance with fire safety regulations. The backlit matte panes of glass with a metal curtain on the walls create a warm atmosphere and, combined with the whitewashed gray oak and the bronze ceiling, a sense of security. The ambience is further enhanced by the leather chairs in warm, natural colors and a selection of modern sculptures.