arndt geiger herrmann

arndt geiger herrmann

New Rooftop Apartment Samedan, 2005

Rooftop Apartment Samedan floor and walls quartzite lining living room with fire place
Rooftop Apartment Samedan kitchen oak recessed luminaire
Rooftop Apartment Samedan living room with fire place in natural stone lining
Rooftop Apartment Samedan bedroom parquet floor oak with desk
Rooftop Apartment Samedan bathroom bathtub wall in natural stone lining
Rooftop Apartment Samedan facade barn with attic extension

MODERN ALPINE CHIC. This rooftop apartment is actually a story added to a landmarked, approx. 150-year old barn at the center of the village. The apartment has a net living space of 95 m2 and comprises a large living-cum-dining room, two bedrooms, two bathrooms, an open kitchen and a storage room. This out-of-the-ordinary apartment follows a clear design concept down to the very last detail; only three natural materials were used, consistently and in a compositional manner: natural stone and wood for the floors and walls, and matte stainless steel, selectively applied. Particular attention was given to the interior qualities: Effective lighting using hidden spots and indirect light, room-high doors, free-standing kitchen islands, visual references on the interior, windows placed specifically for a better view, agreeable spatial proportions and acoustics as well as haptic and warm materials lend the apartment an immediately noticeable, pleasant «King-Size Mountain Suite» splendor.